«

»

Sep 11 2018

Imprimeix Post

Manifest 11 Setembre 2018

Els socialistes de El Vendrell ens adherim al Parlament pronunciat pel nostre Alcalde Martí Carnicer, en l’acte commemoratiu de la Diada que va tenir lloc dimarts a la Pl. Nova de El Vendrell. El parlament del company Martí va ser el següent:

“L’any passat, en aquest mateix parlament, deia que commemorem l’11 de setembre en uns moments complexes i difícils, plens d’incerteses. La situació segueix sent molt difícil. Tot i així sembla que s’hagi obert això que ara en diuen alguna nova finestra d’oportunitat que ens convidi a ser una mica més optimistes. Desitjo i espero que es confirmi en aquest sentit.

 Prendre consciencia de la realitat es sempre una condició necessària per dibuixar quin es el camí del futur. Algú, escrivia fa poc ( amb paraules més dures que les meves ) que avui potser es impossible trobar una solució definitiva, però també es cert, deia, que cap de les parts te tota la raó. Només partint d’aquesta base del reconeixement de les raons de l’altre podrem intentar trobar un camí quin final potser no coneixem però que ens ha de permetre avançar.

 Recordem els versos del poeta :

Sempre tingues al cor la idea d’Ítaca.

Has d’arribar-hi, és el teu destí.

Però no forcis gens la travessia.

No per això hem de deixar de remarcar que l’11 de Setembre es la Diada. El dia que tots els catalans, per mitjà del Parlament de Catalunya, hem escollit com a símbol de la nostra identitat. Un dia que hem de respectar i honorar. Un dia que neix amb l’objectiu de representar la voluntat de ser el símbol de  la unitat de tots els catalans, sigui quin sigui el seu pensament, el seu lloc d’origen o la seva religió, per reafirmar la nostra voluntat de continuar sent un poble que creu en el seu present i sobretot en el seu futur, al voltant dels conceptes que ens han fet créixer en el passat.

 Es des de aquesta voluntat de ser un sol poble que em pertoca reclamar que s’aprofitin totes les condicions per restablir el diàleg, que es faci política i no es deixi la solució dels problemes polítics en àmbits que no li corresponen com els judicials. Que necessitem la col·laboració de tots, també d’aquells que pateixin situacions personals difícils. Tothom haurà de posar quelcom de la seva part, fer cessions i explicar perquè l’interès general sempre ha d’estar per damunt dels altres.

 Avui celebrem aquesta diada conjuntament amb el Consell Comarcal i ho fem davant de l’estàtua del mestre i llegint escrits de l’Angel Guimerà. Els també varen viure moments complicats en la seva vida, el seu exemple i record ens ajudarà a superar els aconteixements actuals.

 Parlem com ells de pau, de solidaritat, de justícia i de llibertat. Sense aquests valors cap persona, cap país, pot construir un futur.

Treballem per fer-ho possible

Visca l’11 de Setembre

Visca El Vendrell

Visca Catalunya”

 

 

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=750