«

»

May 30 2018

Imprimeix Post

Els interessos dels Vendrellencs i Vendrellenques també es decideixen a la moció de censura contra Rajoy i les seves polítiques

És l’hora de la veritat. A partir de demà veurem quins diputats i diputades voten a favor d’un canvi de govern evitant la continuïtat de Rajoy i les seves polítiques, i quins diputats opten per donar suport a les pràctiques corruptes del PP, condemnades en sentència judicial. No hi ha mitges tintes, o sopten pel progrés o voten per consolidar el retrocés, o voten per un Govern de consens liderat per Pedro Sánchez o opten per més Rajoy i PP. Ciudadanos ja ho ha deixat clar, opten per aquesta segona opció.

La primera de les sentències del cas Gürtel considera provada l’existència al PP d’una caixa B per finançar-se irregularment, i que la declaració del mateix Mariano Rajoy no és creïble. Per aquesta raó, calia impulsar urgentment una moció de censura per dignitat democràtica davant la magnitud de la corrupció que ha aflorat com a conseqüència d’aquesta sentència judicial, i totes les anteriors.

Després d’aquesta primera sentència aquest divendres els 350 diputats al Congrés, també els sis que representen les comarques tarragonines, han de pronunciar-se i decidir si Mariano Rajoy pot seguir sent el president del Govern… sí o no? És una pregunta molt senzilla que no admet excuses ni tacticismes de curta volada. Els socialistes ho tenim claríssim.

Però el que està en joc no és només la dignitat democràtica d’España sino que també estem davant d’una oportunitat d’or també per les comarques tarragonines perquè podem tenir un Govern que torni a creure en Tarragona, en les seves comarques i les seves possibilitats, amb inversions concretes consignades als pressupostos generals de l’Estat.

Amb el Govern del PP, les inversions a Tarragona han perdut 179 millions d’euros l’anys. De fet, s’ha passat d’un volum inversor superior als 500 milions d’euros anuals amb el darrer Govern socialista a una mitjana inferior als 330 milions d’euros l’any amb Rajoy de president del Govern.

Recuperar aquestes inversions és capdal, sobretot, per les comarques més castigades per l’atur com és el cas del Baix Penedès. Així, que les ciutadanes i ciutadans de ben segur que prendran bona nota del que fan els diferents partits en aquesta moció de censura. Amb Rajoy o amb el canvi.

 

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=740