«

»

May 28 2018

Imprimeix Post

Per què és necessària la moció de censura per fer fora al govern del PP?

Un any després que les bases socialistes decidissim reposar a Pedro Sánchez al càrrec de Secretari General del PSOE, i un any després d’assumir importants compromisos amb la classe treballadora si algun dia governava aquest país, ha arribat el moment de fer fora els corruptes del govern d’Espanya, però … a més d’acabar amb la corrupció institucional del PP en els òrgans de poder…què més espera la majoria social del país, si la moció prospera?

Derogar la reforma laboral: Un dels compromisos que Pere Sánchez va assumir l’any passat amb sindicalistes d’UGT i CCOO, és derogar aquesta reforma laboral, que s’ha convertit en una màquina de precarització del mercat de treball, amb salaris i drets de misèria.

Pensions: Les exigències de la majoria ciutadana passen per dignificar les pensions actuals i futures, assegurant el control públic de la seva gestió i els seus mecanismes de revalorització perquè les pensions no perdin poder adquisitiu.

Justícia: Els continus escàndols judicials lligats a la lentitud de la justícia en casos de corrupció, així com les polèmiques sentències que qüestionen els més bàsics principis d’igualtat, o l’excés de zel en l’aplicació de la llei mordassa a cantants, escultors … Tots aquests fets donen lloc al fet que la majoria social exigeixi una reforma en profunditat de la justícia al nostre país.

Ajudar a la creació d’ocupació: Aquest any 2017, les retallades més seriosos aprovats en els (darrers) pressupostos de Rajoy han estat en matèria de Polítiques actives d’ocupació. La despesa en prestacions per persona aturada ha passat dels 500 euros de 2011 a 369 al  2017, i encara que la partida de polítiques actives s’ha incrementat aquest any, aquest increment no es destina a l’orientació ni atenció a les persones aturades, ni a programes de formació professional per a l’ocupació, sinó en subvencions i bonificacions a les empreses, que ja s’ha demostrat que no serveix de res.

Enfortir la democràcia: Contràriament al que el PP i C’S volen, Pedro Sánchez compta amb que la decisió sobre la moció de censura recau sobre els 350 diputats / es del Parlament, independentment de la seva ideologia identitària. És a dir, que Pedro Sánchez dóna una lliçó de democràcia a l’convidar els diputats / es nacionalistes i independentistes a que exerceixin el paper que els correspon com a representants de part del poble, pel que fa al suport o rebuig a la moció de censura. Aquesta diferència fonamental amb el PP i C’S en la seva política de bloc “constitucionalista”, també significa un desafiament a PDCAT i ERC perquè trenquin també la seva política de bloc “independentista”, i comencin a parlar amb l’oposició a Catalunya, fonamentalment amb els comuns i amb els socialistes.

Estendre ponts de diàleg per a la resolució del conflicte a Catalunya: Tot i que Pedro Sánchez s’ha pronunciat una vegada i una altra com a defensor de la legalitat vigent i de l’aplicació de l’art 155 a Catalunya fins que es constitueixi un govern a Catalunya, això no és obstacle perquè la moció de censura signifiqui un punt d’inflexió entre el govern central i català, que possibilitès el diàleg, el fi de la política de blocs, i un pacte per la convivència entre pobles. La reforma constitucional que molts considerem que ha de ser profunda, podria facilitar un nou marc institucional plurinacional en el que conjunt dels catalans ens considerem partíceps.

Crec que són suficients raons perquè tots recolzem la moció de censura al govern del PP, i acabar amb les polítiques del PP i Ciutadans que tant de mal estan fent a la majoria de la societat.

Ens ajudes a fer fora el PP del govern?. Tots els dijous debat obert a la seu de l’agrupació.

Baltasar Santos

Primer Secretari PSC El Vendrell

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=736