«

»

May 01 2018

Imprimeix Post

1 de maig. Per una ocupació i pensions dignes i amb drets:Defensem els serveis públics!

 

 

El Primer de maig, Festa del treball, és avuí més que mai, un dia de reivindicació de la classe treballadora, activa, en situació d’atur o jubilada. Enguany, el lema unitari propossat per UGT i CCOO de Catalunya és “Ara ens toca a nosaltres, més igualtat, millor ocupació, salaris més alts i pensions dignes”.

Els socialistes fem pròpia aquesta reivindicació i cridem ben alt que només podrem tenir pensions dignes en el futur, si hi ha una millor ocupació amb salaris més alts en l’actualitat, i per això hem de protegir els nostres serveis públics.

Hem de protegir el Sistema Públic de Seguretat Social de les mans del PP i C’S o del PDCAT i PNV. Els vampirs del capital financer volen accedir als fons de jubilació, i carregar-se el Sistema Públic de Seguretat Social és la millor manera. Per la major part de la societat,  la lluita per les pensions no s’ha d’acabar amb la pujada del 1,6% que PP, C’S i PNV han pactat a canvi d’aprovar uns pressupostos que retallen aquesta pujada per altres costats.

Per fer possible tot això:

  • Cal que preservem íntegra la Caixa Única de la Seguretat Social, i recuperar els més de 80.000 M € espoliats pel govern del PP als darrers anys per finançar el rescat bancari.
  • Cal que es doti de mitjans humans i tècnics a la Inspecció de Treball per evitar els abusos laborals que s’estan produïnt.
  • Hem de derogar les darreres reformes laborals i tornar a un Estatut dels treballadors amb plena protecció i drets.
  • Hem de protegir les pensions de l’amenaça que representen aquells que volen desvirtuar el sistema públic i fer-ho insostenible econòmicament per cedir la gestió de les pensions futures al capital financer.

En rebuig dels salaris i pensions de merda a les que ens volen condemnar, posat el llaç marró.


 

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=721