«

»

Nov 07 2017

Imprimeix Post

La presó no arregla el conflicte polític

Els i les socialistes del Vendrell no compartim, i lamentem, la mesura de presó provisional i sense fiança a membres cessats del govern de la Generalitat, adoptada el passat dijous dia 2 de novembre per la magistrada Lamela a l’Audiència Nacional.

1- Volem remarcar que respectem la independència judicial, però creiem que l’auto de la jutgessa és una decisió jurídica amb unes conseqüències polítiques nefastes. Que agreuja el conflicte i magnifica l’esquerda social present als carrers de Catalunya.

2- Els i les socialistes seguim i seguirem defensant, ara més que mai, el diàleg i el consens com a eines fonamentals per a la sortida d’una crisi política. Entenem que cap solució arribarà judicialitzant el problema, com tampoc amb accions unilaterals contràries a la legalitat.

3- L’empresonament dels ex-consellers, que se sumen al dels presidents de l’ANC i d’Òminium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, mereix preocupació i rebuig per part de la família socialista. La seva llibertat ha de ser el primer pas i la garantia per iniciar i consolidar un diàleg que condueixi al just reconeixement de la nació catalana dins d’un Estat Federal.

4- Aquests darrers anys el nacionalisme s’ha imposat al catalanisme polític, el qual el PSC l’ha representat, des de la seva fundació, en la vessant més progressista. No ens rendirem en la defensa de la justícia i la legalitat, l’acord i el canvi. Creiem amb una Catalunya millor dins una Espanya diferent. És possible.

El Vendrell, 6 de novembre de 2017.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=644