«

»

Mar 14 2017

Imprimeix Post

Declaració Executiva local PSC El Vendrell-14/03/17

Passats uns dies de l’assemblea que ha escollit la composició de la nova comissió executiva local del PSC de El Vendrell, el nou equip presenta una declaració que estableix els objectius a treballar els propers anys.

Entre aquests reptes es troben treballar per la creació d’ocupació  de qualitat,  una major cohesió social, un urbanisme més amable, millors serveis municipals, i desenvolupar el model de la ciutat que volem gaudir avuí i d’ací uns anys. Volem treballar transversalment amb tot aquell que ho vulgui, coincideixi plenament amb l’ideari ideològic del PSC o no, per què sabem que a la ciutadania de El Vendrell ens uneixen moltes més coses que les que ens diferencien.

Per aixó, la executiva local del PSC El Vendrell formulem la present

Declaració.

Els i les socialistes de El Vendrell som plenament conscients dels problemes que travessa gran part de la població i dels problemes del municipi. Problemes de falta d’ocupació, de falta o de pèrdua de poder adquisitiu, de problemes per pagar la llum, l’aigua, etc. Necessitem Més ocupació, més ajuts per qui ho necessita, més seguretat, més activitat econòmica, millors serveis municipals, més espais verds, més ajuts a les entitats del municipi, millorar la mobilitat entre els diversos nuclis urbans de El Vendrell, entre moltes altres coses. Sabem de les necessitats de la majoria social, i sabem igualment, que l’administració local, l’ajuntament, que és l’administració més propera als ciutadans, és, alhora, l’administració amb menys recursos. Una administració que, a més, ha de fer front a polítiques de retallades en tots els àmbits, com per exemple en les llars d’infants, a on el govern de la Generalitat va destinar fons, 900 euros menys per nen i curs des de l’any 2012, per destinar-ho a escola concertada. Només al Vendrell, això suposa una retallada per les llars d’infants de més de 300.000 € cada any.

En segon lloc, el Partit Socialista ha estat sempre el partit referent de la gran majoria de la població. Molta gent al carrer, a les botigues, a les empreses, als bars…es reclama com a socialista, però durant la darrera dècada, aquesta confiança de molts ciutadans s’ha vist reduïda per l’impacte d’algunes decisions del partit socialista a Catalunya i Espanya, per posicionaments d’antics referents socialistes, no sempre encertats, per una explicació insuficient del nostre projecte federalista, i per l’aparició de nous partits que han creat noves il.lusions i expectatives entre els ciutadans i ciutadanes, fent seu un discurs que en gran mesura és el discurs socialista. Sense menysprear la tasca de cap altre partit polític i un cop demostrada que l’anomenada “nova política” no serveix per si sola per resoldre els problemes que pateix la societat, ens cal, més que mai polítiques socialistes a Espanya, a Catalunya i a El Vendrell.

El Partit Socialista de El Vendrell volem continuar sent la força majoritària al municipi i volem recuperar la confiança de totes aquelles persones d’esquerres, progressistes i de totes aquelles persones que volen una ciutat millor, més justa i a on tothom pugui viure amb les seves necessitats satisfetes. Lluny del negativisme, la manca d’escrúpuls i la mentida permanent que altres practiquen, la nostra manera de fer es basa en la transparència, l’esforç col.lectiu i el seny a l’hora de fer política.

Per aquestes raons, aquesta nova executiva del PSC de El Vendrell treballarà els següents eixos d’actuació.

  • Planificar conjuntament amb el conjunt de la ciutadania i la societat civil de El Vendrell, la ciutat que volem. Volem iniciar un debat, un procés participatiu, amb totes i tots, per dissenyar la ciutat que volem gaudir d’aquí 20 anys. Volem saber com vol la gent que sigui la nostra ciutat, la convivència, l’ocupacio, el nostre entorn. Volem planificar les infraestructures i serveis que el Vendrell necessita i necessitarà, i obtenir els recursos per fer-ho possible. Al mateix temps que treballem en el present per resoldre els problemes de la ciutadania volem ser proactius i consensuar amb tothom que ho vulgui, El Vendrell del 2037. Una jove del Vendrell ens va dir que el Vendrell que ella somnia per 2037 és un poble bonic, un poble tranquil a on tothom pugui estudiar i treballar, un poble a on puguis passar les hores passejant i fent activitats, un poble d’on no hagis de marxar mai, i d’on no vulguis marxar mai.  Fem nostre aquest desig.
  • La nostra prioritat és l’ocupació i les situacions d’emergència social de moltes famílies, però també el desenvolupament econòmic, l’ajut a les petites empreses, al comerç i la hosteleria, als autònoms… i per això reivindiquem inversions als nostre territori, un pla de xoc que ens permeti aconseguir que ningú es quedi al marge del progrés col.lectiu que perseguim.
  • Volem construir un Vendrell per les persones, però respectuós amb el nostre entorn, amb el medi ambient i amb els animals. Volem un Vendrell més verd, a on l’activitat econòmica i turística vagi de la mà de la sostenibilitat, del civisme, i de la cura de les nostres platges i dels nostres espais naturals.
  • Volem una ciutat més cohesionadasense barreres arquitectòniques, sense barreres socials; una ciutat que convidi al passeig, a peu, en patins o en bici; una ciutat que convidi a fer vida al carrer, a la conversa, a la lectura, i a la relació entre les persones. Volem un urbanisme amable amb la ciutadania, i atractiu pels nostres visitants.
  • Volem polígons empresarials amb serveis i que siguin atractius per la instal.lació de noves empreses, i volem ajudar als comerciants i emprenedors locals.
  • Volem que tots els nostres nuclis urbans es desenvolupin socialment, que disposin dels serveis que qualsevol ciutadà espera, sempre amb criteris de racionalitat i de seny en la despesa dels diners dels veïns i dels ciutadans.
  • Volem ser un exemple de convivència, diversitat i de riquesa cultural, gastronòmica i social, allunyant els fantasmes de la insolidaritat i la exclussió.Volem que El Vendrell sigui referència com a ciutat saludable, educativa, cultural i sostenible.

En definitiva, els socialistes volem impulsar el projecte de ciutat, de present i de futur, i ho volem fer amb totes les persones de El Vendrell, els vendrellencs de tota la vida, i els vendrellencs que han escollit arrelar-se a la nostra ciutat. Convidem, doncs, a totes les persones que ho desitjin, avis i joves, homes i dones, assalariats i autònoms, pensionistes, persones aturades o estudiants, a formar part d’aquest projecte col.lectiu, il.lusionant I engrescador, que és la nostra ciutat i que és el conjunt de la ciutadania vendrellenca.

T’estimo El Vendrell.

C.Executiva PSC El Vendrell

14 de març de 2017

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=541