Arxiu mensual: August de 2013

Aug 09 2013

Èxit de participació al Sopar de Can Corbella amb més de 160 persones

L’Agrupació local del PSC ha valorat exitosament la trobada anual de militants i simpatitzants socialistes al tradicional sopar del passat dia 2 d’agost.

El Primer Secretari del PSC,
Pere Navarro, durant el seu discurs
Parlament de Martí Carnicer,
alcalde del Vendrell

A més del sopar també hi va haver temps per a fer una valoració política i dels tradicionals discursos. Aquí podeu llegir un extracte del parlament del Primer Secretari de l’Agrupació del Vendrell, Isidre Aymerich, just abans d’iniciar el sopar.

“(…) Sóc aquí dalt per presentar aquest acte però també per parlar una mica del partit i del Vendrell, perquè és el nostre municipi, on dia a dia desenvolupem les nostres activitats i la vida social més propera.

El Vendrell com veieu és un municipi viu. Vivim en una comarca amb problemes socials molt greus. Som de les comarques amb més percentatge d’atur i necessitem el recolzament de tot el país. En aquest sentit vull recordar i fer veure que la nostra solidaritat envers el territori és de les més grans! Veiem passar totes les infraestructures necessàries pel bon funcionament del país: Vies de tren, autopistes, carreteres, gasoductes, línies de transport d’electricitat etc. Moltes d’aquestes infraestructures estan en un estat que no aporten cap valor afegit al nostre entorn: l’estació de Sant Vicenç de Calders per exemple, les múltiples sortides d’autopista, amb la capacitat industrial i desenvolupament tecnològic que podrien motivar.

Necessitem un impuls valent i el vostre suport per aprofitar unes inversions ja realitzades que poden donar molt a la nostra economia. És l’hora que els joves, que decideixen estudiar a la Universitat, puguin pensar en tornar al Vendrell quan acabin la seva formació. Els necessitem! Són les persones que, amb la seva formació juntament amb l’estima pel seu poble, podran generar riquesa i llocs de treball. No ens podem estancar en una economia basada en un o dos sectors econòmics. És cert que cal impulsar el turisme i les nostres platges però també és cert que cal buscar sectors productius de veritat que aportin valor afegit, no només econòmic sinó també social!

I finalment no puc obviar parlar d’un tema que el nostre partit, el PSC, tenim a sobre la taula com és el de la sobirania i l’organització territorial del país. Sobre aquest tema vull emfatitzar amb un mot, i NO és federalisme!, aquest mot és allò que ens uneix i que ens fa treballar per allò que creiem: SOCIALISME!

Com a partit, no hem de caure en les trampes nacionalistes, ni de l’independentisme més fanàtic ni de la unitat centralista i rància d’Espanya que, per cert, alguns defensen d’una manera molt bel•ligerant! Us diré més, com a socialista el que m’importa són les persones, la gent amb qui compartim el dia a dia. Penseu que, aquests conflictes i les guerres, les organitzen els rics perquè ens matem els pobres. I us en posaré dos exemples actuals: el primer són les lleis retrògrades com la d’educació, emfatitzant la religió com un element per esbiaixar el pensament lliure dels nostres joves i, el segon exemple les retallades a la sanitat. Això és una guerra passiva i lenta, però en el fons una manera de fer que la gent del carrer perdi qualitat de vida i certs estaments s’eternitzin en el poder, destruint l’estat del benestar!

I com deien Els Miserables de Victor Hugo, que ja va predir un exemple el 1815! “El que cal preguntar és si s’escolta la veu del poble! Un poble enfadat, la veu d’un poble que no vol tornar a ser esclau, que quan se li toca la fibra surt al carrer perquè creu en l’esperança d’un demà millor!”

I això és el dret a decidir! Escoltar! Ja sigui en un referèndum amb les preguntes que calguin, siguin del tipus que siguin, donant veu i participació a la gent, obrint els partits perquè des de fora no semblin cercles i nuclis tancats d’uns pocs dirigents, fer-los transparents!

I nosaltres, el PSC, com a partit plural que som, necessitem dedicar els esforços a la política social, a la millora de la productivitat econòmica del país, en l’optimització dels recursos. Deixem la resta de debats als partits obsessionats en les pàtries. Nosaltres farem la mateixa política siguin on siguin les seus parlamentàries, ja sigui des del Vendrell que des de Barcelona, Madrid, Tarragona, Brussel•les o qualsevol racó del món.

Donem llibertat al poble perquè decideixi el que vulgui i acceptem la seva decisió. Ho hem de fer! I com diuen els vendrellencs Lax’n’Busto, si ho fem, “Tornarem a ser grans!”. (…)”

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=264