Arxiu mensual: May de 2013

May 27 2013

Intervenció de Kenneth Martinez, portaveu del PSC del Vendrell, al ple del 22 de maig de 2013

 

 

Bona tarda,

Amb la normalitat del funcionament d’aquest govern i d’acord amb el pacte de govern subscrit fa 2 anys, avui es fa efectiu el relleu en l’alcaldia, que volem que serveixi també d’impuls renovat dels objectius fixats al pacte de govern; segurs, convençuts que el camí iniciat fa 2 anys és la millor fórmula, en les circumstàncies actuals tan difícils, per solucionar els problemes reals dels ciutadans del Vendrell.

 

El pacte de govern fixa els dos objectius prioritaris del que ha de ser la nostra actuació: 1) reactivació econòmica i 2) cohesió social. La reactivació econòmica passa primer, obligatòriament, per l’estabilització econòmica de l’ajuntament: una gestió rigorosa dels recursos públics, garantir els recursos necessaris perquè pugui continuar prestant els serveis públics als ciutadans i perquè, el més aviat possible, pugui tornar a ser un agent econòmic actiu que, amb inversions, pugui col·laborar en l’impuls necessari per reactivar l’economia. En aquests moments, aquest objectiu es concreta en un reducció molt important de la despesa corrent de l’ajuntament, que serveix per generar estalvi i aquest estalvi el destinem principalment per retornar deute.

 

La millora de la situació econòmica, el nostre objectiu número 1, serà la que garantitzarà la cohesió social al Vendrell, la que garantitzarà que no es creïn desigualtats, i diferencies socials i econòmiques entre els veïns del Vendrell, i menys, que es produeixin discriminacions de cap mena. Ara per ara, és Serveis Socials qui està fent una tasca immensa per ajudar a les persones i famílies que més ho necessiten i per això, és la regidoria que mirem de dotar amb més recursos. La cohesió social també passa per una millora en la formació, en totes les edats. Les dades són clares, l’atur es concentra principalment en aquelles persones amb menys estudis. Són els estudis els que donen més alternatives i possibilitats laborals i empresarials, per això som un ferms defensors de l’educació pública i de qualitat.

 

En aquest pacte estem tots aquells partits que hem consensuat aquests dos objectius, i que col·laborem, tot i les nostres diferències, per solucionar els problemes reals dels ciutadans. Els que no hi són en aquest pacte és perquè s’exclouen ells mateixos, perquè la seva acció política busca generar conflictes, o se’ls inventen, per enfrontar els veïns del Vendrell; per això no volen ni poden estar en el pacte.

 

Els regidors del govern som ciutadans corrents, persones a les que ens fa respecte les dificultats actuals i les incerteses del futur, però més ens angoixa el desgovern, la resignació o que s’escampi pel Vendrell l’odi contra aquells que són diferents. No!, no ens resignem, assumim la nostra responsabilitat com a ciutadans i treballem cada dia, amb totes les nostres forces, per construir un Vendrell, una societat, millor per a tots. 

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=230

May 24 2013

Discurs de Martí Carnicer com a nou alcalde del Vendrell

 

Bona tarda

 

Aquest és un acte de normalitat democràtica que té el seu fonament en l’acord que vàrem signar a l’ inici de legislatura els grups municipals que formem part del govern de l’Ajuntament del Vendrell.

Vull agrair el suport dels regidors que han recolzat la meva elecció com alcalde i la participació de la resta de regidors de l’ajuntament. També em sembla significatiu i agraeixo la presencia del conjunt d’autoritats i amics que ens han volgut acompanyar en aquest moment.

En el marc d’aquesta sessió crec adient fer unes reflexions.

El fet de que el proper diumenge és la festa de la bicicleta al Vendrell i que fa pocs dies vaig llegir un símil que feia el periodista Lluís Bassets entre alguns aspectes de la política i el ciclisme m’han portat a unes consideracions.

Adaptant les paraules del periodista, escrites en un context diferent, podem constatar que avui, en la nostra tasca del dia a dia, tots plegats ( treballadors públics o privats ) ens sentim com el ciclista que s’enfronta a una gran pendent. Una pendent que no sabem ni quan ni com s’acabarà, si serà molt més llarga o finalitzarà a la propera corba. La única cosa que sí sabem és que hem de continuar pedalant, amb constància i fermesa, amb ànim i il·lusió per assolir el nostre objectiu, superar aquesta pujada tan dura i fer-ho, a més, perquè tot l’equip obtingui la millor posició possible.

Aquesta pendent tan llarga és la crisi econòmica que ens té sotmesos des de fa anys i que encara no tenim clar fins on ens portarà. Però hi ha una cosa què si sabem del cert, i és que hem de continuar treballant, esforçant-nos al màxim, per obtenir els millors resultats possibles, en el nostre cas, per al Vendrell.

Estem davant d’una escalada ferotge i molt exigent. La recessió econòmica més llarga de la història moderna i amb un caràcter totalment diferent a les anteriors pel seu impacte global. Aquesta és una de les claus que s’ha de tenir en compte al moment de valorar la tasca que està fent aquest equip de govern davant d’aquest repte majúscul.

En aquest context l’altre punt de referència, que l’acte d’avui ens porta a recordar, és el resultat de les passades eleccions municipals. Fa dos anys els vendrellencs ens van senyalar que per afrontar aquesta pendent era necessari un treball d’equip i que tots havíem d’estar disposats a fer el paper que ens toqués en el conjunt per tal d’arribar a la meta. L’objectiu dels corredors, la prioritat d’aquest equip no era ni és arribar els primers, ni guanyar l’etapa. La posició de partida era prou complexa com perquè obtenir el Maillot de líder no fos l’essencial. El que sí era i és important és arribar a la meta en les millors condicions possibles per afrontar la següent etapa.

Aquest era i és el sentit del pacte de consens que vàrem fer fa dos anys i que avui ens ha portat a aquesta elecció d’alcalde. Superar els reptes que la crisi econòmica ens planteja a cada moment des de la unitat política, el treball en equip, i l’esforç i diàleg constants.

Crec que tots tenim clar que encara no hem coronat el coll. Una bona part de les propostes que vàrem incloure en el pacte de govern estan pendents d’executar. No sé si finalment les podrem dur a terme totes. Les circumstàncies ens condicionen, però ens hi hem d’esforçar ja que els objectius marcats en aquest full de ruta segueixen sent les nostres fites com a govern del Vendrell.

En els dos primers anys hem hagut de forjar una nova manera de treballar basada en el debat i l’acord, en reconèixer que un no té mai tota la raó. Personalment, ja venia d’una vivència semblant a un nivell diferent, amb resultats no totalment reeixits. Aquest ha estat un antecedent que he tingut present en tot moment. Hem treballat cercant el consens i donant més rellevància als resultats conjunts per davant del lluïment personal (temptació que sempre està present en la política). Entenent les raons dels altres, sense imposar les pròpies i escoltant les demandes que en cada moment ens han anat marcant els ciutadans.

En els dos propers anys hem de continuar treballant en el mateix sentit. Probablement, no podrem evitar alguna confrontació, en aquest cas caldrà aprofundir en el debat fins arribar a l’acord. L’interès general, el bé comú que per tots nosaltres ha de ser el Vendrell, ha d’estar sempre per damunt de les possibles diferències que puguin sorgir.

La crisi està canviant la política. Veiem com les formes tradicionals de relació entre els ciutadans i la política es posen en qüestió, també en aquest àmbit estem en moments de canvi. Vivim en temps líquids on el que fins fa poc era segur ara ja no ho és. Per això, en aquests moments necessitem certeses i seguretats. I les hem de cercar treballant plegats, pedalant en equip, avançant junts en una mateixa direcció. Es així com aconseguirem els objectius que ens proposem per al futur de la nostre vila. Un objectiu que no és altre que superar aquesta pendent tan llarga.

Els temps canvien nosaltres també ho hem de fer. La fidelitat als nostres principis, al nostre objectiu com a govern requereix noves respostes per aquests nous reptes. Cal ser més àgils, més ràpids i més forts per superar les adversitats i implicar a tots els ciutadans del Vendrell en aquesta causa comuna que és la futura recuperació econòmica. Una reactivació que ens ha de garantir una societat més cohesionada i amb plena igualtat d’oportunitats.

Cal definir noves fórmules, noves lleis electorals, tenir en compte el paper de les xarxes socials, augmentar la transparència i la participació i un llarg etc de canvis i evolucions. Moltes d’aquestes propostes són encara receptes genèriques que caldrà anar concretant. Des del Vendrell volem anar en aquesta línia, perquè creiem en una nova manera de fer política i en una administració més propera que ens faciliti el nostre benestar com a ciutadans.

Hem de fer-ho si no volem caure en mans del populisme, entès com l’aprofitament demagògic de les dificultats per l’obtenció d’un benefici polític. És un risc al qual hem de fer front amb aquestes noves propostes que donin als ciutadans un nou horitzó de certeses i confiança en el paper de la política i les administracions, en el seu futur i el seu benestar. Ara més que mai hem de fer totes aquestes coses junts, com un sol poble que avança en una direcció clara i concreta.

Estic segur que comptaré amb la col·laboració de tots per fer bo el que deia Albert Einstein: la vida és com anar amb bicicleta, s’ha de pedalar endavant per no perdre l’equilibri.

Gràcies

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=224

May 02 2013

Molta participació al dinar de germanor del PSC del Vendrell per celebrar l’1 de maig

Èxit de participació al dinar de germanor de l’agrupació del PSC del Vendrell al Fondo del Mata per celebrar l’1 de Maig, el dia dels treballadors.

Militants, simpatitzants i amics es van reunir ahir dimecres per fer un dinar popular i celebrar junts el dia del treballador. D’aquesta manera, el socialisme vendrellenc va mostra la seva unitat en un moment on cal més unitat que mai per defensar els drets civils i socials de la classe treballadora.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=218