Arxiu mensual: May de 2012

May 25 2012

Els municipis en contra de l’asfixia econòmica de les escoles bressol

Comunicat de les entitats municipalistes (FMC i ACM) en relació a l’anunci de la consellera d’Ensenyament respecte a les escoles bressol

El model de finançament de les escoles bressol municipals es va establir l’any 2005 per donar compliment a una llei del Parlament, originada per una Iniciativa Legislativa Popular. El cost de la plaça en una escola bressol municipal és el més econòmic del sistema educatiu, per sota de les llars de la Generalitat, de les d’educació primària, secundària i la universitat.

Les darreres mesures anunciades per la Conselleria d’Ensenyament suposen un greuge per als Ajuntaments. Les entitats municipialistes volen manifestar que:

La mesura suposa un augment de l’asfíxia financera que pateixen els ajuntaments: La reducció del mòdul de 1.800 a 1.600 i, posteriorment a 1.300 euros, suposa traslladar als Ajuntaments la falta de finançament de la Generalitat i malmet encara més les finances de molts ens locals, que no tenien prevista una major reducció de l’aportació en les escoles bressol municipals. L’ACM i l’FMC volem recordar que la Conselleria d’Ensenyament es va comprometre amb les entitats municipalistes a realitzar una bestreta a l’inici del curs que s’acabaria de pagar al final del curs escolar. Després de l’anunci d’ahir, denunciem que aquest compromís no s’ha complert i que, el fet que s’anunciï al final de l’any acadèmic, obliga als Ajuntaments a finançar la diferència entre l’aportació anunciada inicialment i la que finalment rebran de la Generalitat.

La no convocatòria de beques, per una quantia que ascendeix als 5 milions d’euros, suposa un increment de la precarietat de les finances municipals i de la possibilitat que tenen les famílies més necessitades d’escolaritzar els infants de 0 a 3 anys. Les entitats municipalistes entenem que l’anunci de la supressió de les beques en educació infantil és la conseqüència de l’eliminació, per part del Govern estatal, de les partides dedicades a aquest primer període d’escolarització no obligatòria dels infants. El Govern de l’Estat, per tant, impossibilita que el Govern de la Generalitat pugui fer front als seus compromisos pel que fa a ajuts i beques menjador, en haver deixat aquestes partides a zero en els pressupostos (no dotació econòmica en el Pla Educa 0-3 o en els temes relacionats amb Plans d’entorn o immigració).

Finalment i pel que fa al canvi de criteris sobre l’assignació d’aquests ajuts en funció de criteris
com la situació socioeconòmica de cada municipi o del nivell de renda de les famílies, creiem
que és tracta d’un sistema complex i d’entrada poc definit, que resulta difícil de valorar, sense conèixer quins seran els criteris concrets que s’aplicaran.

Davant la preocupació i la incertesa que genera aquesta situació, les entitats municipalistes demanem una reunió urgent amb la conselleria d’Ensenyament per tal de consensuar quins són els criteris necessaris per fer sostenible el sistema de llars d’infants municipals amb el menor prejudici pels Ajuntaments i les famílies afectades.

Barcelona, 18 de maig de 2012.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=95

May 25 2012

Isidre Aymerich: ‘La nova executiva del PSC vol aconseguir una agrupació viva, generar il•lusió i obrir el partit a la participació dels ciutadans del Vendrell’

Aymerich, nou primer secretari, va alertar sobre les retallades en ensenyament afirmant que: ‘Una societat que no es cultiva des de baix no és una societat emprenedora’

Isidre Aymerich, nou primer secretari del PSC del Vendrell, ha realitzat una roda de premsa acompanyat d’altres integrants de l’executiva com Belen Alcón, Baltasar Hurtado, Baltasar Santos, Montse Salvatierra, Montserrat Martín i Martí Carnicer per explicar quins seran els principals objectius de la nova comissió executiva de l’agrupació socialista del Vendrell pels propers anys

Per Aymerich: ‘En aquests moments, la societat necessita optimisme i des de l’agrupació volem generar una nova il•lusió i, a la vegada, obrir la porta a la participació dels ciutadans del Vendrell’. En aquest sentit, el portaveu socialista ha insistit dient que: ‘volem aconseguir una agrupació viva i participativa, obrir-nos molt més i que vingui més gent’.

Aymerich també ha detallat en quins temes s’ha començat a treballar des de la nova comissió. En aquest punt, ha destacat que: ‘la recerca de fórmules alternatives per trobar més solucions i noves propostes en la gestió econòmica, així com a l’hora de donar més oportunitats en el gran repte del moment que és generar llocs de treball’.

Per acabar, l’ex-regidor ha alertat dels efectes nocius que poden tenir per la societat catalana les retallades en educació i formació que s’estan realitzant des del govern central i des de la Generalitat. ‘S’ha de potenciar la necessitat de l’educació i la formació en la nostra societat, enlloc de retallar hem de sumar, s’ha d’apostar per l’educació pública. No hem d’oblidar que una societat que no es cultiva des de baix no és una societat emprenedora’, ha finalitzat.

El Vendrell, 22 de maig de 2012

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=92

May 02 2012

Isidre Aymerich escollit nou primer secretari de la Comissió Executiva del PSC del Vendrell

Isidre Aymerich encapçalarà la renovada executiva de l’agrupació socialista del Vendrell que destaca per l’equilibri entre joventut i experiència dels seus integrants.

Isidre Aymerich, nou primer secretari del PSC del Vendrell.
L’assemblea de l’agrupació socialista del Vendrell ha elegit la nova comissió executiva que dirigirà l’agrupació en aquests propers quatre anys.

D’aquesta manera, l’assemblea del PSC vendrellenc ha escollit a Isidre Aymerich com a nou primer secretari de la Comissió Executiva dels socialistes al Vendrell. La llista que lidera Aymerich destaca per l’equilibri entre joventut i experiència dels seus integrants.

Acompanyen a Aymerich en aquesta nova executiva: Belen Alcón com a secretària d’Organització i Política Municipal; Dalmy Gascón que exercirà de secretari de Comunicació i Noves Tecnologies; Juan Carlos Fuentes Donaire, secretari de l’Àrea de Joventut, Manu Hernández, secretari de Relacions Comarcals; Baltasar Hurtado, secretari d’Economia i Finances; Montserrat Martin Gibert, secretària de Sanitat i Gent Gran; Montserrat Salvatierra, secretaria d’Educació i Cultura i Baltasar Santos, secretari de Cohesió Social i Ocupació.

Com a vocals s’incorporen Roger Caballero, Pepi Pérez i Juan Antonio Romera.

Com a representant del Grup Municipal Socialista i cap de llista formarà part de l’executiva Martí Carnicer, i també Victor Herrera com a Primer Secretari de les Joventuts Socialistes del Vendrell.

Isidre Aymerich ha volgut destacar el ‘bon funcionament’ de tot aquest procés d’elecció de la nova executiva i ha afegit que: ‘La nova executiva del PSC del Vendrell continuarà treballant per defensar els interessos dels vendrellencs i vendrellenques des d’una òptica de progrés i justícia social. Pel bon funcionament de la nostre vila és clau un PSC fort i encara més proper a la ciutadania per explicar el nostre projecte de futur pel Vendrell’.

Isidre Aymerich (54 anys) és professor a l’IES Andreu Nin del Vendrell des de l’any 1979. També va ser director del centre de l’any 1989 al 1992. Ha col•laborat en diferents entitats i ha estat president de la Lira Vendrellenca del 2002 al 2003. Va ser regidor d’Urbanisme, festes i participació ciutadana a l’Ajuntament del Vendrell des de l’any 2003 fins al 2007.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=97