Arxiu de categories: Articles d’opinió

Mar 17 2018

En lucha por unas pensiones dignas

El PSC de El Vendrell recolza i s’adhereix a les concentracions en lluita per unes pensions dignes.

 

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=668

Mar 14 2018

Lluitant contra la bretxa salarial: fets, no paraules!

EL GRUP SOCIALISTA PRESENTA UNA LLEI PER GARANTIR LA IGUALTAT ENTRE HOMES I DONES I ACABAR AMB LA BRETXA SALARIAL QUE A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA ÉS DE 7.123 EUROS ANUALS 

 El diputat del PSC al Congrés per Tarragona Joan Ruiz ha explicat avui que el grup socialista ha entrat a registre una proposició de llei per garantir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre homes i dones en l’àmbit de l’ocupació i del món del treball.

 “Els socialistes volem que aquesta llei sigui l’instrument per eradicar tots els elements injustos i de desigualtat entre homes i dones en l’àmbit laboral. Per exemple, tan sols cal recordar que a dia d’avui, segons els nostres càlculs, la bretxa salarial entre homes i dones a la demarcació de Tarragona és de 7.123 euros anuals. Una realitat intolerable.”

 En concret, la mitjana salarial dels homes a la demarcació de Tarragona és de 27.447 euros anuals bruts mentre que les dones tan sols perceben de mitjana 20.324 euros l’any. Aquesta discriminació també afecta la determinació i la quantia econòmica de les pensions que reben les dones al final de la seva vida laboral.

 “Volem ser la veu de les dones a les Corts Generals i defensar els seus drets, com sempre hem fet els socialistes. Amb aquesta llei les bones paraules es tradueixen en drets individuals per a les treballadores i en obligacions per a les empreses”, ha explicat el diputat tarragoní.

 Joan Ruiz ha titllat com a “burla” les declaracions de la ministra del PP, Dolors Montserrat, en les que aquesta afirmava que la igualtat entre homes i dones està garantida. “Només des del desconeixement més absolut de la realitat és poden dir aquestes coses perquè la realitat que viuen les dones en el seu dia a dia laboral no es pot definir com a igualtat ja que se les tracta injustament, començant per les quanties dels seus sous i de les seves pensions.”

 Entre les mesures contemplades per la llei socialista està la derogació dels elements de la reforma laboral del PP de 2012 on no es promocionen amb incentius el retorn de les dones als seus llocs de treball després de ser mares.

 Així mateix es crearà una oficina estatal de lluita contra la discriminació laboral, a més de reforçar les mesures de la inspecció de treball. “Volem mesures de discriminació positiva en la promoció i l’ascens de les dones en el món del treball.”

 En la mateixa línia la llei estableix com a obligatòries les quotes de participació de les dones en els consells d’administració de les empreses tal i com estableixen les mateixes directives comunitàries.

 “En definitiva –ha conclòs el diputat socialista-, amb aquesta llei volem posar el fil a l’agulla a una realitat laboral en què les dones cobren menys, treballen més, tenen les ocupacions més precàries, tenen més cura de les responsabilitats familiars i acumulen una autèntica sèrie de desavantatges en el món del treball. Amb aquesta proposta de llei volem remoure els obstacles per a què les dones puguin ser ciutadanes i treballadores amb uns drets reconeguts, amb igualtat real i no només nominal.”

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=660

Nov 07 2017

La presó no arregla el conflicte polític

Els i les socialistes del Vendrell no compartim, i lamentem, la mesura de presó provisional i sense fiança a membres cessats del govern de la Generalitat, adoptada el passat dijous dia 2 de novembre per la magistrada Lamela a l’Audiència Nacional.

1- Volem remarcar que respectem la independència judicial, però creiem que l’auto de la jutgessa és una decisió jurídica amb unes conseqüències polítiques nefastes. Que agreuja el conflicte i magnifica l’esquerda social present als carrers de Catalunya.

2- Els i les socialistes seguim i seguirem defensant, ara més que mai, el diàleg i el consens com a eines fonamentals per a la sortida d’una crisi política. Entenem que cap solució arribarà judicialitzant el problema, com tampoc amb accions unilaterals contràries a la legalitat.

3- L’empresonament dels ex-consellers, que se sumen al dels presidents de l’ANC i d’Òminium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, mereix preocupació i rebuig per part de la família socialista. La seva llibertat ha de ser el primer pas i la garantia per iniciar i consolidar un diàleg que condueixi al just reconeixement de la nació catalana dins d’un Estat Federal.

4- Aquests darrers anys el nacionalisme s’ha imposat al catalanisme polític, el qual el PSC l’ha representat, des de la seva fundació, en la vessant més progressista. No ens rendirem en la defensa de la justícia i la legalitat, l’acord i el canvi. Creiem amb una Catalunya millor dins una Espanya diferent. És possible.

El Vendrell, 6 de novembre de 2017.

Enllaç permanent a aquest article: http://www.pscelvendrell.org/?p=644

Entrades anteriors «